Musik

Musik

In English

 

THE OCEAN AND THE SKY

Music for Meditation and Relaxation 

Av Bert-Henrik Enqvist
Utgivningsår: 2016

The Ocean and The Sky är meditationsmusik som talar direkt till hjärtat och som ger en upplevelse av inre glädje och avslappning. Med inspiration från det vackra skärgårdslandskapet där himmel och hav möts har Bert-Henrik Enqvist skapat musik som bjuder på livsglädje, längtan och extatisk lekfullhet som påminner oss om det som verkligen är viktigt i livet. Finstämda toner, sakral sång och naturljud bildar tillsammans en poetisk helhet som inspirerar till det andliga sökandet efter förening med livet här och nu. Det är musik som passar bra till meditation, avslappning eller bara att njuta till. All musik är komponerad och framförd av Bert-Henrik Enqvist. På albumets första låt ”I Dissolve into You” medverkar sångerskan och musikern Yasmeen Amina Olya med sång. På albumets andra och fjärde låt finns röst-samplingar av kompositören och musikern Eduardo Tarilonte. På albumets tredje låt finns röst-samplingar av senior sound designer Michael Schwender/Dynamedion. The Ocean and the Sky är Bert-Henrik Enqvists debutalbum.

Producerad av Eva-Lotta Sandberg, Per Winjestam & Bert-Henrik Enqvist

Mastrad av Johannes Lundberg i Studio Epidemin

Grafisk formgivning Anton Stokes

Titlar 
1) I Dissolve into You (feat. Yasmeen Amina Olya) (04:05)
2) The Stars and the Night (03:39)
3) In the Center of the Garden I Saw You (04:00)
4) Surrender into the Darkness of the Ocean (04:53)
5) You are in My Heart (04:57)
6) The Joy of Water (05:05)
7) Ecstasy of Play (05:30)
8) Third Eye Dance (08:39)
9) Evening Walk (05:06)
10) Watching the Sky (04:28)

Provlyssna här

Mediatyp: CD
Total tid: 50,24 minuter
Utgiven: 2016-06-17
Musikförlag: Dansmeditation Produktion Väst AB
EAN: 7320470215449

CD:n kan köpas i vår Webbshop, Regnbågens Böcker i Göteborg, Vattumannens Bokhandel i Stockholm, med flera.

Bert-Henrik Enqvist är född och uppvuxen i Åbolands skärgård i sydvästra Finland och har bott där i hela sitt liv. Det här albumet är inspirerat av det vackra skärgårdslandskapet där himmel och hav möts och är ständigt är närvarande som mäktiga krafter av livsenergi i naturen. Med en bakgrund som finsk friidrottare på elitnivå fann han efter många år meditationen i musiken. Han är medlem i TEOSTO.

 

Musikprojektet i Finland – the Story

Vi är stolta att presentera vår första musikproduktion, ett album med meditationsmusik: ”The Ocean and the Sky” av Bert-Henrik Enqvist från Finland. Vi breddar vår kulturverksamhet med att ge ut en musik CD-skiva som är inspirerad av det vackra skärgårdslandskapet i sydvästra Finland, Åbolands skärgård. Redan när vi besökte Finland förra sommaren 2015 och lyssnade på Bert-Henrik Enqvist musik i hans studio kände vi direkt att det här är så bra meditationsmusik att det bara måste ges ut, det kommer att glädja många människor. Därefter började processen med att hitta former för att göra verklighet av denna vision och förverkliga Bert-Henrik Enqvists egen dröm att få ge ut sin musik, en före detta friidrottare på elitnivå i Finland. Det har framför allt varit ett teamwork där alla delar är viktiga. Eva-Lotta Sandbergs långa erfarenhet inom kulturbranschen och hennes kunnande inom kulturproduktion har spelat en avgörande roll; genom henne fick musikprojektet en konstnärlig ledare med förmåga att se till helheten. Per Winjestams erfarenhet och kunnande inom meditation och andliga processer har varit betydelsefullt för musikens andliga dimensioner. Men det är många fler som har bidragit utan vars hjälp det inte hade varit möjligt att producera den här CD-skivan. Det är något särskilt med konstnärliga projekt, att förutsättningslöst lämna över och lita på processen, att skapa möten mellan människor och formulera och gestalta och skapa tillsammans, något som påverkar och berör och sätter energier i rörelse. Efter att ha spenderat månader i processen med musikprojektet kan vi nu med glädje presentera: ”The Ocean and the Sky” av kompositören och musikern Bert-Henrik Enqvist.

Speciellt tack till
Vi vill rikta ett speciellt och stort tack till Bert-Henrik Enqvist själv för att vi tillsammans med dig fick producera ditt debutalbum; vi är stolta över att vara del av att förverkliga din dröm. Stort tack till Yasmeen Amina Olya för framträdande med sång på albumets första låt och för att du gick in i detta musikprojekt med tillit och tro på musikens kraft. Stort tack till Johannes Lundberg vid Studio Epidemin i Göteborg som varit vårt handfasta stöd och bistått oss med sitt professionella kunnande inom musikproduktion och väglett oss i processen. Johannes Lundberg har mastrat musiken i Studio Epidemin i Göteborg. Stort tack till Anton Stokes som stått för grafisk formgivning, alltid en klippa med kreativa och innovativa lösningar på allehanda utmaningar och med ett stort mått av tålamod och engagemang i alla våra kulturproduktioner. Stort tack till Cesar Gonzalez i Åbo i Finland som varit behjälplig med teknisk support genom processen, ingen kedja är starkare än sin svagaste länk. Stort tack till Bengt Enqvist för att du trodde på musikprojektet och hela tiden gav ditt stöd som möjliggjorde att vi kunde förverkliga produktionen av CD-skivan. Stort tack till Eduardo Tarilonte och Martin Berger/Dynamedion och Michael Schwendler/ Dynamedion för ert positiva bemötande till musikprojektet och att Bert-Henrik kunde använda era röst-samplingar på tre av CD-skivans tio låtar. Det är många fler som har bidragit och ni vet vilka ni är, och till er vill vi bara säga: Varmt tack!