Vi erbjuder

Dansmeditation

Vi erbjuder

Dansmeditation erbjuder utbildning i form av kurser och föreläsningar. Vi publicerar också böcker och artiklar samt producerar musik. Vår verksamhet fokuserar på dans, meditation, andlighet, existentiella frågor, personlig utveckling, hälsa, kulturutbyten och vad det innebär att vara människa, kort sagt ämnen som vi tycker är angelägna och vill fördjupa oss i och dela med oss av. Det gör vi genom att praktiskt utöva dansmeditation och meditation, men också genom det skrivna ordet som även förmedlas via föreläsningar. 

 
Kurser

Vi erbjuder kurser inom dansmeditation och meditation. Varje termin publiceras ett kursprogram på vårt kalendarium som är öppet för alla och som företrädesvis hålls i Göteborg. Kursprogrammet innehåller kvällskurser, workshops heldagar, öppna kvällar och drop-in-kvällar i dansmeditation och meditation. Vi använder oss av enkla rörelsetekniker för ökad kroppskännedom, centrering och grundning samt andnings- och avslappningsövningar för att få mer kraft och energi och för att bli mer närvarandet i nuet. Läs mer om våra kurser på vårt kalendarium.

 
Dansa och meditera på jobbet

Vi erbjuder kurser och workshops till företag, myndigheter, kommuner, landsting, organisationer och föreningar, både hel- och halvdagskurser till förmånliga priser. En dansmeditationskurs på jobbet kan vara en friskvårdsinsats i både förebyggande och hälsofrämjande syfte. Det kan vara inspiration i samband med en konferens för att främja kreativa processer och stärka gruppdynamiken. En dansmeditationskurs på jobbet är ett kombinationspass av frigörande dans och stillasittande, tyst meditation.

 
Böcker, artiklar och blogg

Vi författar och publicerar böcker, artiklar och skriver även en blogg på vår hemsida. Alla våra texter berör på något sätt frågor kring dans, meditation, andlighet, existentiella frågor, personlig utveckling, hälsa, kulturutbyten och vad det innebär att vara människa, men också frågor kring mänskliga rättigheter och demokrati. På vår blogg publicerar vi fördjupade artiklar som tar sin utgångspunkt i vår verksamhet med dansmeditation och meditation och utforskar olika vägar till bättre hälsa, harmoni och personlig utveckling, samt olika perspektiv på mellanmänskliga relationer och samhället i stort. Under våren 2015 publicerade vi vår första bok, Tranornas dans, en spänningsroman av Eva-Lotta Sandberg. Boken finns att köpa på Bokus och Adlibris. Läs mer på vår blogg och våra böcker

 
Musikproduktion

Vi producerar musik i samarbete med andra kulturaktörer. Det är musik som på något sätt berör vår verksamhet och som vill främja kultur och hälsa och som exempelvis kan användas i samband med kurser i dans eller meditation. Under 2016 producerade vi vår första musik CD-skiva ”The Ocean and the Sky” av kompositören och musikern Bert-Henrik Enqvist från Finland. CD-skivan finns att köpa på Vattumannens bokhandel i Stockholm och Regnbågens Böcker i Göteborg.

 
Föreläsningar

Vi erbjuder föreläsningar som är kopplade till vår verksamhet med dansmeditation och meditation samt de böcker och artiklar som vi publicerar. En av de föreläsningar vi håller heter: ”Dansmeditation – en väg till bättre hälsa, harmoni och livsglädje” och tar sin utgångspunkt i vår verksamhet. Ytterligare en föreläsning heter ”Tranornas dans – en spänningsroman om döden, familjen och social utsatthet i samtiden” och tar sin utgångspunkt i Evas bok, Tranornas dans. Våra föreläsningar publiceras löpande på vårt kalendarium på vår hemsida. Läs mer om våra föreläsningar på vårt kalendarium.

 
Textproduktion uppdrag

Behöver du en rutinerad kulturskribent för någon typ av uppdrag? Då är du välkommen att höra av dig till oss. Vi erbjuder textproduktion på uppdrag och har många års erfarenhet från projektledning och författande av olika typer av texter såsom rapporter, dokumentationer, artiklar, reportage, informationstexter, presentationer och så vidare inom kulturområdet. Vi har också kompetens inom mänskliga rättigheter, psykosocialt arbete och psykoterapeutiska processer. 

 
Kontakt

Hör av dig till oss om du är intresserad av någon av våra kurser, böcker, artiklar, föreläsningar eller söker en kulturskribent för uppdrag. Du är också välkommen att höra av dig om du har mer generella frågor kring vår verksamhet eller undrar över skräddarsydda kurser eller dylikt.
Telefon: 0727-448016 eller 0702-577266
E-post: info@dansmedtiation.se 

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Per och Eva