Kalendarium

​​​

Kalendarium hösten 2023

 
 
 
 
Dansmeditation, öppen kväll, fredagen den 18/8 kl 19.00-22.00, Solsalen, Skärva gård, Karlskrona 

För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar med en Lifedancingcykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Vi lyfter in energiarbete med chakra i dansmeditationen. Det krävs inga förkunskaper. 

Tid: fredagen den 18/8 kl. 19.00-22.00  
Plats: Solsalen, Skärva gård, Skärva 3, Karlskrona (ca 9 km utanför Karlskrona) 
Pris: 250 kr. Betalning via Swish till 0727-448026 eller kontant.
Kursledare: Eva Lotta Sandberg och Per Winjestam
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16


 
De fyra elementen - Stärk relationen med din inre natur, Dansmeditationsretreat, 1 heldag, lördagen den 19/8 kl 10.00-17.00, Solsalen, Skärva gård, Karlskrona

De fyra elementen jord, eld, vatten och luft är urgamla föreställningar om alltings ursprung. Det är essensen av det shamanska heliga medicinhjulet. Det är den klassiska läran om de fyra elementen jord, eld, vatten och luft som har sina rötter i antikens Grekland. Vi behöver rent vatten, ren luft, bördig jord och värmande eld för vår överlevnad. Den rituella dansen med de fyra elementen är ett sätt att komma närmare naturen eftersom elementen existerar både inom oss, rent fysiskt och biologiskt, och utanför oss i vår omgivande miljö. Det är också metaforer för människans olika kvaliteter: jordelementet står för grundning; eldelementet för kraft; vattenelementet för flöde och luftelementet för lätthet. De flesta av oss är mer jordiga, eldiga, vattniga eller luftiga i sin personlighet. När vi dansar genom de fyra elementen ger vi oss hän i att uttrycka livscyklerna och inspireras att utforska olika aspekter av oss själva. Det stärker vår kontakt med kroppen, naturen, livsenergin och allt levande runtomkring oss. Förståelsen av de fyra elementen kan på så sätt hjälpa oss att bättre förstå oss själva och våra relationer till andra, och i förlängningen skapa mer harmoni i världen.

I den här kursen får du möjlighet att fördjupa och stärka din relation till din inre och yttre natur genom olika former av dansmeditation, aktiv rörelsemeditation, röstövningar, andningsövningar och meditation i stillhet. Du får lära dig tekniker för att praktisera centrering, grundning, förkroppsligat medvetande och elemental balans som bidrar till att skapa ett rikare, ljusare och mer tillfredställande liv. Du får ta del av kraftfulla, helande meditationer i rörelse och stillhet både inomhus och utomhus i Skärva gårds vackra naturmiljö. Du får lära dig tekniker som stärker din relation med dig själv och ger dig tillgång till din naturliga kraft och visdom som du kan använda i din vardag. Vegetarisk lunchbuffé och fika ingår lördag.

Det finns möjlighet till övernattning (enkelrum, dubbelrum eller tvåbäddsrum) till förmånliga priser på Skärva gård för dig som vill delta både på fredagen och lördagens kurser. Pris: enkelrum 400 kr/person, dubbelrum eller tvåbäddsrum 300 kr/person. Frukost: 60 kr/person.

 

Tid: lördagen den 19/8 kl 10.00-17.00 
Plats: Skärva gård, Skärva 3, Karlskrona (9 km utanför Karskrona)
Pris: 1200 kr. Både fredag och lördag 1350 kr (100 kr rabatt från ord. pris). Swish till 0727-448016 eller faktura
Kursledare: Eva Lotta Sandberg och Per Winjestam
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16


 
 
Dansmeditation - en väg till bättre hälsa, harmoni och livsglädje, föreläsning 1 kväll

Vad är det som i verklig mening skapar inre ro, harmoni och livsglädje? Vad är det som får oss att må bra över tid och som gör att vi känner oss levande och fulla av energi? Allt fler människor inser att det inte enbart handlar om fysisk träning för kroppen utan lika mycket om välbefinnande, harmoni och inre ro på en social, mental, känslomässig och andlig nivå. En föreläsning där vi berättar om vår kursverksamhet och egna erfarenheter kring den fria dansens och meditationens betydelse för bättre hälsa, harmoni och livsglädje. Fika ingår.

Tid: återkommer med datum senare.
Plats: Sensus Göteborg, Drottninggatan 30, vån. 3, Göteborg
Pris: 100 kr per person/betalas kontant på plats
Föreläsare: Eva Lotta Sandberg och Per Winjestam
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16


 

Dansmeditationsretreat Dancing into Silence, 1 heldag

Vi utforskar dansen och rörelsen som medveten närvaro, från meditation till stillhet och tystnad. Kursen vänder sig till dig som längtar efter att dansa och röra dig fritt, men också känner ett behov av stillhet och tystnad. Dansmeditation är en metod för att bearbeta stress, ge avspänning, energi och bättre hälsa. Vi använder oss av enkla rörelsetekniker för ökad kroppskännedom, centrering och grundning samt andnings- och avslappningsövningar för att få mer kraft och energi och för att bli mer närvarandet i nuet. Dagen är upplagd som ett flöde mellan dans och stillasittande, tyst meditation där du får möjlighet att öppna upp och bli mer närvarande i nuet, frigöra energi och lösa upp blockeringar för att komma i djupare kontakt med ditt inre. Fika ingår. Lunch ingår ej. Inga förkunskaper krävs.

Tid: återkommer med datum senare
Plats: Gröna rummet, Blå huset, Konstepidemins väg 6, Göteborg
Pris: 700 kr/ 600 kr
Kursledare: Eva Lotta Sandberg och Per Winjestam
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16


Att tänka på

Ha gärna mjuka och bekväma kläder. Det finns möjlighet att byta om på plats. Ta gärna med en vattenflaska. Kom i tid. Vi öppnar 30 minuter innan varje pass börjar. För att i lugn och ro kunna meditera stänger vi dörren kl 19.00. Därefter går det tyvärr inte att komma in.

 
Anmälningspolicy för kurser

Anmälan görs via mejl. Anmälan är bindande. Uppge för- och efternamn, adress och telefonnummer. När vi har fått din anmälan skickar vi en faktura. Du betalar då in till bankgiro 559-9436. Kursavgiften skall vara oss tillhanda senast vid kursstart. Om du inte kommer får du betala ändå. Du kan alltid överlåta din plats till någon annan.

Kontant betalning gäller endast vid öppna kvällar och drop-in med dansmeditation.

Vid avbokning senast en vecka innan kursstart återbetalas hela beloppet, därefter ingen återbetalning. Undantaget är om du blir sjuk och kan uppvisa läkarintyg. Då betalas hela kursavgiften tillbaka.

Studenter, arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer har rabatt på kurser. Övriga betalar ordinarie pris. Se prisuppgifter under respektive kurs.

 

Vägbeskrivning

Gröna rummet, Blå huset, Konstepidemin, Konstepidemins väg 6, Göteborg. Lokalen är en del av konstnärskollektivt Konstepidemin och ligger vid Linnéplatsen. Om du befinner dig på Linnéplatsen med ryggen mot Slottsskogen och Övre Husargatan/Linnégatan till vänster: korsa Dag Hammarskiöldsleden. Gå ca 300 meter uppför backen mellan Psykologiska Institutionen och det tidigare Barnbördshuset/numera Institutionen för Globala Studier, Campus Linné, längs med Konstepidemins väg. När du kommer uppför backen tar du till vänster. Där ser du Blå huset. Orienteringstavlor finns vid Konstepidemins väg. Med spårvagn: från centralen ta spårvagn 1, 2 eller 6. Stig av vid Linnéplatsen. Med buss: från centralen ta buss 761 eller Rosa Express. Stig av vid Linnéplatsen. Med bil: Det finns ett fåtal parkeringsplatser utanför Konstepidemin.

Åttan, Paviljong 8, Konstepidemin, Konstepidemins väg 6, Göteborg. Lokalen är en del av konstnärskollektivt Konstepidemin och ligger vid Linnéplatsen. Om du befinner dig på Linnéplatsen med ryggen mot Slottsskogen och Övre Husargatan/Linnégatan till vänster: korsa Dag Hammarskiöldsleden. Gå ca 300 meter uppför backen mellan Psykologiska Institutionen och det tidigare Barnbördshuset/numera Institutionen för Globala Studier, Campus Linné, längs med Konstepidemins väg. När du kommer uppför backen på krönet tar du till höger, Carl-Erik Hammaréns Backe högst upp. Där är entrén till Åttan. Orienteringstavlor finns vid Konstepidemins väg. Med spårvagn: från centralen ta spårvagn 1, 2 eller 6. Stig av vid Linnéplatsen. Med buss: från centralen ta buss 761 eller Rosa Express. Stig av vid Linnéplatsen. Med bil: Det finns ett fåtal parkeringsplatser utanför Konstepidemin.

Hitta hit