Nyhetsbrev

​​​

Nyhetsbrev Januari–Februari 2020

Välkommen till ett nytt år fyllt av möjligheter, rörelseglädje och livsenergi! Ljuset kommer tillbaka och dagarna blir längre. Efter att ha genomfört vårt stora bokprojekt i höstas kan vi nu under våren erbjuda ett lite mer fylligt kursprogram, bland annat en Grundkurs i Dansmeditation. Vi fortsätter att inspireras av de fyra elementen jord, eld, vatten och luft i medveten närvaro och påminns ständigt om deras avgörande betydelse för allt liv på jorden. Att vara i samklang med naturen och elementen innebär att vi kommer i djupare harmoni och inre frid med oss själva, vår omgivning och allt levande. Vi bjuder in dig till vårens kurstillfällen där du får möjlighet att dansa fritt och komma ner i kroppen, landa i dig själv i ett hållande rum tillsammans med andra för att sedan mjukt övergå till stilla meditation i tystnad.

Vårterminen fortsätter med följande kurstillfällen:

 
Dansmeditation Chakra Flow, öppen kväll, torsdagen den 23/1 kl 18.30-21.00

För dig som vill röra dig fritt och dansa din egen dans genom att fördjupa dig i chakrasystemet och sätta energier i rörelse. Chakra är subtila energicenter som finns på särskilda punkter i kroppen. Det är en samlingsplats för fysisk, psykisk och andlig energi. När vi rör på oss sätter vi energierna i rörelse och genom att lyssna på kroppen balanserar och öppnar vi våra chakran, vilket är av central betydelse för vår fysiska och psykiska hälsa samt för att kunna gå djupt i meditation. Kvällen är upplagd som en chakracykel där vi börjar med centrering och grundning och därefter dansar oss igenom de sju olika chakrana, från rotcharkrat, hara chakra, powerchakrat, hjärtchakrat, halschakrat, tredje ögat och kronchakrat och hela vägen ner till rotchakrat igen, följt av integrering, avslappning och vila. Därefter övergår passet i stillasittande, tyst meditation där vi låter chakranas vibrationer ge resonans i kroppen. Det krävs inga förkunskaper.

 

Dansmeditation - Lifedancing och Vipassana, öppen kväll, fredagen den 7/2 kl 19.00-22.00

För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar med en Lifedancingcykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Vi lyfter in energiarbete med chakra i dansmeditationen. Det krävs inga förkunskaper.

 
Alla hjärtans dag firas med Dansmeditation - Lifedancing och Vipassana, öppen kväll, fredagen den 14/2 kl 19.00-22.00

Fira in alla hjärtans dag med dans och meditation där vi tillsammans skapar en ceremoni för det globala hjärtat, för kärleken i våra liv eller det vi längtar efter för att bejaka det fina som finns i oss alla. För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar med en Lifedancingcykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Vi lyfter in energiarbete med chakra i dansmeditationen. Det krävs inga förkunskaper.

 

Grundkurs i Dansmeditation, 4 gånger, med start tisdagen den 3/3 kl 18.30-21.00

Kursen vänder sig till dig som är nybörjare eller har viss erfarenhet av dans och meditation och vill lära dig mer.  Under 4 kurstillfällen får du tillsammans med andra lära dig grunderna i metoden Lifedancing (frigörande dans) och stillasittande, tyst meditation, Vipassana. Kursen fokuserar på grundning och ökad kroppskännedom genom frigörande dans för att bättre kunna tillgodogöra sig stillasittande, tyst meditation. Varje kurstillfälle är upplagt som ett kombinationspass där vi börjar med en Lifedancingcykel och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Det är en metod för att bearbeta stress, ge avspänning, energi och främja andlig utveckling. Vi lyfter in energiarbete med chakra i kursen. Det krävs inga förkunskaper.

 

Dansmeditationsretreat Tema Chakra, 1 heldag, lördagen den 21/3 kl 10.00-17.00 

För dig som vill röra dig fritt och dansa din egen dans genom att fördjupa dig i chakrasystemet och sätta energier i rörelse. Chakra är subtila energicenter som finns på särskilda punkter i kroppen. Det är en samlingsplats för fysisk, psykisk och andlig energi. När vi rör på oss sätter vi energierna i rörelse och genom att lyssna på kroppen balanserar och öppnar vi våra chakran, vilket är av central betydelse för vår fysiska och psykiska hälsa samt för att kunna gå djupt i meditation. Kvällen är upplagd som en chakracykel där vi börjar med centrering och grundning och därefter dansar oss igenom de sju olika chakrana, från rotcharkrat, sakralchakrat (hara), powerchakrat, hjärtchakrat, halschakrat, tredje ögat och kronchakrat och hela vägen ner till rotchakrat igen. Därefter avslutas passet med integrering, avslappning och vila. Under dessa kurstillfällen får du möjlighet att tillsammans med andra utforska de sju olika huvudchakrana. Vi går igenom hur de påverkar oss på en fysisk, psykisk och andlig nivå, vad som händer när dess energiflöden är blockerade respektive öppna. Det krävs inga förkunskaper.

Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Alla varmt välkomna!

Tipsa gärna alla som du tror skulle ha glädje av detta!

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av
hjärtvägen och meditationsvägen.

Läs mer på: http://www.dansmeditation.se/kalendarium

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per

www.dansmeditation.se