Nyhetsbrev

​​​

Nyhetsbrev November-December 2019

 

Det har varit en intensiv och spännande höst efter att vi släppte vår bok Dansmeditation i september med bokrelease, Bokmässan, författarsamtal i Stockholm etc. Stort tack för alla fina omdömen vi fått. Nu fortsätter vi höstens aktiviteter med nya kurstillfällen och event. Hösten är fin tid på året att återigen rikta uppmärksamheten inåt och utforska det inre landskapet genom kroppens berättelser, både i rörelse och stillhet. När vi gör det infinner sig ett inre lugn, en upplevelse av harmoni och livsglädje.

Nästa kurstillfälle och event är:  

 

Dansmeditationsretreat Tema Chakra, 1 heldag, lördagen den 9/11 kl 10.00-17.00 

För dig som vill röra dig fritt och dansa din egen dans genom att fördjupa dig i chakrasystemet och sätta energier i rörelse. Chakra är subtila energicenter som finns på särskilda punkter i kroppen. Det är en samlingsplats för fysisk, psykisk och andlig energi. När vi rör på oss sätter vi energierna i rörelse och genom att lyssna på kroppen balanserar och öppnar vi våra chakran, vilket är av central betydelse för vår fysiska och psykiska hälsa samt för att kunna gå djupt i meditation. Kvällen är upplagd som en chakracykel där vi börjar med centrering och grundning och därefter dansar oss igenom de sju olika chakrana, från rotcharkrat, sakralchakrat (hara), powerchakrat, hjärtchakrat, halschakrat, tredje ögat och kronchakrat och hela vägen ner till rotchakrat igen. Därefter avslutas passet med integrering, avslappning och vila. Under dessa kurstillfällen får du möjlighet att tillsammans med andra utforska de sju olika huvudchakrana. Vi går igenom hur de påverkar oss på en fysisk, psykisk och andlig nivå, vad som händer när dess energiflöden är blockerade respektive öppna. Det krävs inga förkunskaper.

Plats: Gröna rummet, Blå huset, Konstepidemins väg 6, Göteborg
Pris: 700 kr/600 kr
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

 
 
 
Värmlands Bokfestival i Karlstad, den 22-23/11 kl 10.00-18.00 - Intervju på scen
 

Möt oss författare, Eva-Lotta Sandberg och Per Winjestam, på Värmlands Bokfestival där vi på lördagen den 23/11 kl 15.30-15.55 blir intervjuerade på scenen för Kunskap och Media om vår bok Dansmeditation (Visto förlag 2019) som både handlar om vår egen metod, vår egen praktik, men lika mycket om det växande intresset för fri dans och meditation rutnom i världen - en global rörelse i vår samtid. Vi berättarom arbetet med boken och presenterar innehållet samt berättar om vår kursverksamhet med Dansmeditation. Därefter kommer vi att signera böcker. Vi kommer också att vara på plats vid ett bokbord hela fredagen och lördagen. 

Plats: Värmslands Bokfestival, Nöjesfabriken, Karlagatan 42, Karlstad 
Entré: 100 kr 
Anmälan: ingen föranmälan

 

Dansmeditation – Lifedancing och vipassana, öppen kväll, fredagen den 29/11 kl 19.00-22.00

För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar
med en Lifedancingcykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten
och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Vi lyfter in energiarbete genom chakrasystemet i dansen. Varje öppen kväll har ett tema. Det
krävs inga förkunskaper.
Plats: Gröna rummet, Blå huset, Konstepidemins väg 6, Göteborg
Pris rabatt: 250 kr/200 kr 
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Alla varmt välkomna!

Tipsa gärna alla som du tror skulle ha glädje av detta!

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av
hjärtvägen och meditationsvägen.

Läs mer på: http://www.dansmeditation.se/kalendarium

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per

www.dansmeditation.se