Nyhetsbrev

​​​

Nyhetsbrev Juni-Juli 2020

 

De varma sommardagarna avlöser varandra och vi tillåter oss att stanna upp här och nu i medveten närvaro. Njuter av den prunkande grönskan, fågelsången och livet självt. Att ta tillvara enkla saker som att gå barfota i gräset. Eller lägga sig ner på ängen och titta upp på molnen som driver förbi på himlen. Se skönheten i allt detta, bara en kort stund, det är en ynnest, en känsla av frihet och tacksamhet som infinner sig bara av att vara här och få uppleva allt detta. Stillheten. Lugnet. Vilan.   

Vi avslutar vårterminen med ytterligare ett meditationspass:

 

Vipassana ute i naturen, Botaniska trädgården, Göteborg, fredagen den 26/6 kl 19.00-20.30

Vipassana har sitt ursprung och sin direkta grund i Buddhas egna utsagor och undervisning. Ordet vipassana på språket pali (det språk de buddhistiska suttorna är nedtecknade på) betyder insikt, betrakta eller bevittna. Vipassana kan praktiseras på flera olika sätt. Meditationstekniken Vipassana innebär att man betraktar sin egen andning med full uppmärksamhet. Meditationstekniken innehåller två grundläggande övningar: sittande meditation och gående meditation. Den första fasen är stillasittande, tyst meditation där man har sin fulla uppmärksamhet på andningen. Den andra fasen är gående meditation, s k Vipassanagång, där man går stilla i en cirkel motsols med medveten närvaro i alla sina rörelser och framför allt i sina fotsulor. Därefter följer ytterligare en fas av stillasittande, tyst meditation med fokus på andningen. Meditationen utövas i 50 minuter. Därefter en kort stunds vila. I all sin enkelhet är Vipassana en mycket kraftfull meditationsteknik som sägs ha hjälpt flest människor att gå djupt i meditation.

Tid: fredagen den 26/6 kl. 19.00-20.30  
Plats: entrén till Botaniska trädgården, Göteborg. Därifrån går vi gemensamt kl 19.00 till en fin plats i Botaniska där vi kan meditera tillsammans. Kom i tid.
Utrustning: Tag med en egen sittdyna samt en vattenflaska
Pris: fri entré dock max 20 kursdeltagare. Frivillig donation via Swish.
Kursledare: Per Winjestam
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16

OBS! Förutsättningen för att vi skall kunna genomföra detta är fint väder med uppehåll.

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av hjärtvägen och meditationsvägen.

Kontakt: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per