Nyhetsbrev

​​​

Nyhetsbrev Juni-Juli 2021

 

Sommarn är här! Snart avlöser de varma sommardagarna varandra och vi kan tillåta oss att stanna upp här och nu i medveten närvaro. Njuta av den prunkande grönskan, fågelsången och livet självt. Att ta tillvara enkla saker som att gå barfota i gräset. Eller lägga sig ner på ängen och titta upp på molnen som driver förbi på himlen. Se skönheten i allt detta, bara en kort stund, det är en ynnest, en känsla av frihet och tacksamhet som infinner sig bara av att vara här och få uppleva allt detta. Stillheten. Lugnet. Vilan.

Med vårens höga smittspridning har vi varit tvungna att ställa in flera gånger, vilket vi beklagar. Men nu blickar vi framåt och hoppas på en bättre sommar och höst. Vi ser fram emot att kunna dansa och meditera tillsammans igen. Vi avvaktar dock ytterligare en stund med att öppna upp vår kursverksamhet med Dansmeditation med hänvisning till den rådande situationen. Det innebär att kurstillfället den 28/5 ställs in. Vi bjuder in till vårterminens sista kurstillfälle som är utomhus:

 

​​​

 
Vipassana ute i naturen, Botaniska trädgården, Göteborg, fredagen den 11/6 kl 19.00-20.30

Vipassana har sitt ursprung och sin direkta grund i Buddhas egna utsagor och undervisning. Ordet vipassana på språket pali (det språk de buddhistiska suttorna är nedtecknade på) betyder insikt, betrakta eller bevittna. Vipassana kan praktiseras på flera olika sätt. Meditationstekniken Vipassana innebär att man betraktar sin egen andning med full uppmärksamhet. Meditationstekniken innehåller två grundläggande övningar: sittande meditation och gående meditation. Den första fasen är stillasittande, tyst meditation där man har sin fulla uppmärksamhet på andningen. Den andra fasen är gående meditation, s k Vipassanagång, där man går stilla i en cirkel motsols med medveten närvaro i alla sina rörelser och framför allt i sina fotsulor. Därefter följer ytterligare en fas av stillasittande, tyst meditation med fokus på andningen. Meditationen utövas i 50 minuter. Därefter en kort stunds vila. I all sin enkelhet är Vipassana en mycket kraftfull meditationsteknik som sägs ha hjälpt flest människor att gå djupt i meditation.

Tid: fredagen den 11/6 kl. 19.00-20.30  
Plats: entrén till Botaniska trädgården, Göteborg. Därifrån går vi gemensamt kl 19.15 till en fin plats i Botaniska där vi kan meditera tillsammans. Kom i tid.

Utrustning: Tag med en egen sittdyna samt en vattenflaska

Pris: fri entré dock max 20 kursdeltagare. Frivillig donation via Swish.
Kursledare: Per Winjestam
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16

OBS! Förutsättningen för att vi skall kunna genomföra detta är fint väder med uppehåll.

 
Om Covid-19

Vi följer rådande lagar, restriktioner och riktlinjer vad gäller Covid-19 och iakttar försiktighetsåtgärder, social distansering och hygien vid våra kurstillfällen. Vi tillhandahåller handsprit i lokalen och ser till att handtag etc är spritade. Vi är friska när vi kommer på en grupp i Dansmeditation. Vi stannar hemma om vi är sjuka för att minska smittspridning, och vill särskilt måna om riskgrupperna. Vi följer utvecklingen noga och informerar oss löpande om rådande restriktioner och riktlinjer. OBS! Med tanke på rådande omständigheter är det viktigt att kontrollera att kurstillfällen du anmäler dig till blir av. På vår hemsida finns uppdaterad information om vår kursverksamhet. Har du frågor tveka inte att höra av dig.

 
Höstens 2021 kalendarium ligger redan uppe. Första kurstillfället är:
 

 
Dansmeditation – Lifedancing och Vipassna, öppen kväll, fredagen den 20/8 kl 19.00-22.00

För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar med en Lifedancingcykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Vi lyfter in energiarbete med chakra i dansmeditationen. Det krävs inga förkunskaper. 

Plats: Gröna rummet, Blå huset, Konstepidemins väg 6, Göteborg
Pris: 250 kr/200 kr. Betalning via Swish till 0702-577266 eller kontant
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

 

Läs mer på: http://dansmeditation.se/kalendarium

 

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av hjärtvägen och meditationsvägen.

Kontakt: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per