Nyhetsbrev

​​​

Nyhetsbrev December 2020

 

Detta mycket speciella år går mot sitt slut. Mer än kanske någonsin behövs tröst, stöd och positiva nyheter då vi, i skrivande stund, fortfarande befinner oss i Corona-pandemin med allt vad det innebär av restriktioner, social distansering och försiktighetsåtgärder. Samtidigt är det också viktigt att påminnas om ljuset. Vintersolståndet är årets mörkaste dag; när det är som mörkast kommer vändningen med ljuset. Så enkelt och vackert att stanna upp och betrakta den flämtande lågan en stund. En påminnelse om hur skört livet egentligen är och hur viktigt det är att samlas och tillsammans skapa värme, ljus och hopp. Det hjälper oss att komma i djupare kontakt med oss själva och bli mer närvarande i nuet. Nu när terminen börjar gå mot sitt slut kan det vara fint att veta att det finns möjlighet att dansa och meditera tillsammans med andra i januari igen. Redan nu ligger vårens kursprogram för 2021 uppe på hemsidan. Vi har också samlat lite andra trevligheter som man kan läsa online: 

 

Ny bloggtext: ”Poesins tröstande ord i pandemin” av Per Winjestam

När lidandet är stort kan vi söka oss till de sköna konsterna. Frågan är vad poesin under antiken kan lära oss idag? Missa inte Per Winjestams nya bloggtext med en poetisk berättelse, reflektioner och tröstande ord i pandemin. Läs mer på: https://www.dansmeditation.se/blogg

 
Röster om boken Dansmeditation

Vi har samlat ett antal röster om vår bok Dansmeditation – Hjärtvägen och meditationsvägen i förening (Visto Förlag, 2019) som presenteras på sidan Böcker på vår hemsida. Vi är rörda och stolta över att få så fina vitsord av flera kunniga, erfarna, kloka och livsbejakande personer. Stort Tack till er alla som bidragit! Vi hoppas att dessa ord skall inspirera dig att fortsätta dansa och meditera. Kanske också att läsa boken? Boken finns att köpa på vår webbshop samt Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln etc. Läs mer på: http://dansmeditation.se/bokendansmeditation

 
Nästa kurstillfälle våren 2021:
 
Dansmeditation – Lifedancing och Vipassna, öppen kväll, fredagen den 15/1 2021
kl 19.00-22.00 - INSTÄLLT PGA DE NYA RESTRIKTIONERNA!

För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar med en Lifedancingcykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Vi lyfter in energiarbete med chakra i dansmeditationen. Det krävs inga förkunskaper. 

Plats: Gröna rummet, Blå huset, Konstepidemins väg 6, Göteborg
Pris: 150 kr. Rabatterat pris (ord. pris 250 kr/200 kr). Betalning kontant eller Swish till 0702-577266
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

 

Om Corona-pandemin

Vi följer rådande lagar, restriktioner och riktlinjer för Coronaviruset och iakttar försiktighetsåtgärder vad gäller social distansering och hygien vid våra kurstillfällen. Vi tillhandahåller handsprit i lokalen och ser till att handtag etc är spritade. Vi är friska när vi kommer på en grupp i Dansmeditation. Vi stannar hemma om vi är sjuka för att minska smittspridning, och vill särskilt måna om riskgrupperna. Vi följer utvecklingen noga och informerar oss löpande om rådande restriktioner och riktlinjer. På vår hemsida finns uppdaterad information om vår kursverksamhet. Har du frågor tveka inte att höra av dig.

Läs mer på: http://dansmeditation.se/kalendarium

 

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av hjärtvägen och meditationsvägen.

Kontakt: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per